نظام آموزشي كشورهاي جهان

صفحه اصلی سایت محشر بخش سرگرمی تفریحی محشر اس ام اس جوک و لطیفه های جدید فارسی مطالب و عکس های جالب خواندنی دیدنی عکس ایرانی و خارجی خطای دید - به چشمان خود اعتماد نکنید اتاق چت روم فارسی گفتگو دوستیابی عاشقانه متن زیبا ساز محشر نکته های زیبایی آرایشی و بهداشتی کاملترین مرجع انواع فال ، طالع بینی و آدم شناسی به سبک های مختلف آموزش آشپزی ، تهیه انواع ترشیجات دسر شیرینی غذای ايرانی غذای فرنگی غذای کودک و نوشیدنی اطلاعات راهنما تلفن کل کشور نقشه جهان نقشه تهران فرهنگ اسامي پسر و دختر ایرانی آموزش انواع داستان و رمان در کتابخانه محشر سایتهای اینترنتی فارسی لینک های مختلف ایرانی و خارجی ارسال رایگان کارت تبریک های عکس و فلش برای مناسبت های عاشقانه ولنتاین تولد و غیره ترجمه تصویر های عاشقانه عشق یعنی ... محاسبه گر عشق ابزارهاي موبايل جدید ترین اخبار ایران و جهان اطلاعات غذایی تغذيه رژیم و سلامتي جدیدترین رکورد ها و ترین ها گالری عکس های جالب غیر ایرانی ضرب المثل های فارسی ايران همراه با عکس قرآن به سه زبان فارسي عربي انگليسي ترفند هاي كارآمد اینترنتی کامپیوتر و موبایل بخش بين الملل در محشر چك كردن عکس و وضعيت اي دي ياهو در مسنجر با امکانات جالب دانلود رايگان نقشه کامل شهر تهران براي تمامي موبايل هاي سامسونگ - سونی اریکسون - نوکيا پخش زنده و مستقیم شبکه های راديو و تلويزيون آنلاين معرفی شهر های ایران تبليغات در محبوبترین سایت فارسی نقشه سایت

سياست هاي آموزشي


سياست هاي آموزشي

طي سالهاي اخير دولت چين توسعه آموزش را در اولويت برنامه هاي خود قرار داده و در جهت توسعه كشور به سرمايه گذاري در نظام آموزشي مبادرت نموده است. به عنوان مثال طرح آموزش پايه به مدت 9 سال، سرمايه گذاري وسيعي در نظام آموزشي مي باشد كه به واسطه آن شهروندان چيني به آموزش و ادامه تحصيلات خود تشويق مي گردند. به اعتقاد دنگ زيائوپنيگ سياست هاي آموزشي كشور مي بايد به برآورده سازي نيازهاي آتي جامعه منتهي گردد كه اين مسئله خود مستلزم اصلاح ساختار نظام آموزشي است.

سياستهاي آموزشي چين طي قرن بيست و يكم

در حال حاضر، اغلب خانواده هاي چيني در پي فرستادن کودکان خود به كودكستانها، مدارس ابتدايي و متوسطه معتبر با برنامه هاي درسي و آموزشي مطلوب مي باشند. هدف خانواده ها از فرستادن كودكان به مهدهاي كودك ، بهره گيري از برنامه هاي آموزشي مناسب، پرورش توانايي هاي كودكان به طور طبيعي و تقويت مهارت هاي ذهني كودكان مي باشد. از سوي ديگر دولت چين در صدد اجراي طرح هايي در جهت توسعة آموزش در مناطق روستايي چين تا پايان سال2001 به منظور راهيابي هر چه بيشتر و افزايش تعداد دانشجويان مناطق فوق در نهادهاي آموزشي عالي تا نرخ 15 درصد مي باشد. طي سالهاي اخير کشور چين تلاش هاي مستمري در جهت تقويت و افزايش تعداد دانشجويان در دانشگاهها به عمل آورده است. به نحوي که اين تعداد با يك افزايش جهشي از 08/1 ميليون طي سال 99 بر 2 ميليون و 600 هزار نفر طي سال 2001 بالغ گرديد. طي سال 2001 کشور چين همچنين به لغو محدوديت هاي مربوط به عدم ازدواج دانشجويان و شرط سني آنان مبادرت نموده از اين روي حتي افراد رده سني 73 سال نيز از حضور در آزمون ورودي دانشگاه ها برخوردار گرديده و آموزشهگاههاي عالي اعم از دانشگاهها و دانشكده هاي سراسر چين به گشايش در هاي خود به روي عموم بدون ملاحظات سني مبادرت نمودند. تعليم و تربيت كماكان در سراسر چين در حال توسعه بوده و اقشار مختلف مناطق فقيرنشين و محروم و دور افتاده را نيز در برمي گيرد. ضمن آنكه آموزش هاي غير دولتي نيز طي سالهاي اخير تقويت شده و با تصويب وزارت آموزش بالغ بر100 مركز دانشگاهي خصوصي در كشور تأسيس گرديده است. از سوي ديگر، شوراي مشورتي سياسي خلق چين به درخواست سرماية لازم جهت توسعه و تقويت آموزش و پرورش در نقاط توسعه نيافتة غربي و مركزي كشور از دولت مبادرت نموده است. شوراي مشورتي سياسي خلق چين كه بلند پايه ترين نهاد مشورتي كشور است، در صدد توسعة آموزش و پرورش با كمك هاي دولتي در سطح جامعه است. طبق اساسنامه اين شورا، آموزش و پرورش در نواحي روستايي بايد توسط دولت حمايت و سرمايه گذاري شده و اين وظيفه نبايد بر دوش كشاورزان قرار گيرد. محوريت اساسنامه فوق، بر ايجاد يك ساختار مؤثر و با ثبات جهت تضمين پيشبرد آموزش و پرورش با استفاده از سرمايه هاي دولتي و تعميم نظام آموزش پايه در مناطقي است كه از وضعيت اقتصادي نابساماني برخوردار مي باشند. در واقع هدف اصلي اين شورا، حمايت از كشاورزان و تامين بودجة لازم جهت توسعة آموزش در مناطق فقيرنشين و محروم کشور است.

سياست درهاي باز در نظام آموزشي

بخش آموزش و پرورش كشور چين همچون بخش ها ي اقتصادي و عملي پس از عضويت كشور درسازمان تجارت جهاني بازتر شده و توسعه يافته است. به عبارت ديگر، آموزش و پرورش، آموزش عالي و موسسات آموزش فني به گسترش تبادلات خود با شركا و همتايان خارجي تمايل دارند. كمك به نهادها و موسسات خارجي در جهت آشنايي هر چه بيشتر ساير كشورها با سياست هاي آموزشي و پرورشي چين از جمله اهدافي است كه دولت مركزي قصد دارد با افزايش تبادلات ميان چين و كشورهاي خارجي به آن دست يابد .سياست هاي مرتبط با سرمايه گذاري خارجيان درمدارس چيني نيز از جمله ديگر اقداماتي است كه آموزش وپرورش به دنبال آن است . به علاوه تلاش جهت گسترش روابط دوجانبه و چندجانبه در زمينه تعليم و تربيت و تسريع همكاري ميان نهادهاي آموزشي و تأييد اسناد و مدارك علمي دانشكده ها و دانشگاه هاي چين و ساير كشورها افزايش يافته است . هدف ديگر جلب و جذب استعدادهاي برجسته جهت تقويت صنايع با فنون پيشرفته كشور است .گفتني است كه استعدادهاي فوق از سوي دولت تامين مالي، قانوني وحقوقي مي گردد ،تا بتواند نيازهاي اقتصادي كشور به ويژه پس از الحاق به سازمان تجارت جهاني برآورده كند. دولت مركزي چين قصد دارد كاركنان دولتي و مديران و مسئولان اجرايي مؤسسات را با قوانين و مقررات تجارت جهاني آشنايي داده و آنها را آموزش دهد تا در جهت كاهش فاصله كشور با استانداردهاي بين المللي سازمان مساعدت نموده باشد .كشورچين اميدوار است كه دراين راستا محققين چيني تبار مستقر در سايركشورها بتوانند دركناراساتيد دانشگاه هاي داخلي همكاري نموده و بسياري از انتظارات دولت در زمينه توسعه نظام آموزش و پرورش كشور را برآورده نمايند.

متعاقب عضويت كشور چين در سازمان تجارت جهاني ، زمينه هاي رقابتي تشديدتر شده و كشور با چالش ها و فرصت هاي گوناگوني روبروگرديده است .در اين راستا، پس از عضويت كشور در سازمان مذكور، جوانان چيني مستقر در شهرهاي مختلف كشور به اين اميد كه تعليم و تربيت بيشتر به افزايش فرصت آنان جهت احراز مشاغل بيشتر و آينده بهتر منجر گردد، در كلاسهاي آموزشي و دوره هاي تربيتي شبانه حضور مي يابند. در حال حاضر اغلب جوانان چيني غير ازگذراندن دوره هاي تحصيلي دانشگاهي، دركلاس هاي فوق العاده رشته هاي مختلفي شركت نموده و روزهاي تعطيل و آخر هفته خود را نيز در كلا سهاي درسي سپري مي نمايند .اين پديده به ويژه در شهرهاي بزرگي چون پكن و شا نگهاي كه دوره هاي آموزشي و آكادميك فراواني دارند به چشم مي خورد. در اواخر هفته اغلب كلاسهاي دانشگاه ها و دانشكده هاي شهرهاي بزرگ مملو از دانشجويان پاره وقت است كه در جهت ارتقاء سطح تحصيلي و افزايش سطح توانايي رقابتي خود و كسب شغل و برخورداري از آينده بهتردراين دوره ها شركت مي نمايند .شهريه تحصيلي اين گونه كلاسها ، متفاوت بوده و بين 960 دلار تا 2400 دلار درسال متغيرمي باشد كه مبلغ بسيار زيادي است و با توجه به درآمدخانواده ها ،فشار زيادي بر آنان وارد مي سازد .اين در حاليست كه دانشكده ها و دانشگاه هاي خارجي شهريه هاي بيشتري بين 20 هزار تا 30 هزار دلاردرسال از دانشجويان دريافت مي دارند. با اين حال دانشجويان وعلاقه مندان همچنان دراين كلاسها حضور مي يابند.

از جمله رشته هاي تحصيلي كه دانشكده هاو دانشگاهها به اين گونه افراد ارائه مي نمايند مي توان به رشته هاي اقتصاد ،تجارت ،مديريت مالي ،تجارت خارجي و سياست بين الملل اشاره نمود .اگر چه تعليم و تربيت در كشورچين از تاريخ ديرينه اي برخوردار بوده و توجه مردم اين كشو ر به آموزش و پرورش نشاط گرفته از حقا يق تاريخي و تعاليم شخصيتهايي چون كنفو سيوس است واين بخشي ازميراث وايدئولوژي كنفوسيوس است كه از فرهنگ و ذهنيت فرهنگي ملت چين جدايي نا پذير است .با اين حال وضعيت جوانان كنوني كاملاً با ذهنيت ملي و سنتي گذشته تفاوت داشته و نمي توان حضور جوانان در اين دوره ها ي آموزشي را با آن دوران سازگار و براساس آن طرز تفكر دانست .نسل جوان امروز چين با پدر و مادر هاي خود تفاوت زيا دي دارند و حضورشان در كلاس هاي درس نيزبا اهدافي مغاير با خانواده هايشان صورت مي گيرد . اغلب اين جوانان متولد سالهاي دهه 1970 مي باشند (زماني كه چين برنامه اصلاحات و سياست در هاي باز را به مورد اجرا گذارد) .