نظام آموزشي كشورهاي جهان

صفحه اصلی سایت محشر بخش سرگرمی تفریحی محشر اس ام اس جوک و لطیفه های جدید فارسی مطالب و عکس های جالب خواندنی دیدنی عکس ایرانی و خارجی خطای دید - به چشمان خود اعتماد نکنید اتاق چت روم فارسی گفتگو دوستیابی عاشقانه متن زیبا ساز محشر نکته های زیبایی آرایشی و بهداشتی کاملترین مرجع انواع فال ، طالع بینی و آدم شناسی به سبک های مختلف آموزش آشپزی ، تهیه انواع ترشیجات دسر شیرینی غذای ايرانی غذای فرنگی غذای کودک و نوشیدنی اطلاعات راهنما تلفن کل کشور نقشه جهان نقشه تهران فرهنگ اسامي پسر و دختر ایرانی آموزش انواع داستان و رمان در کتابخانه محشر سایتهای اینترنتی فارسی لینک های مختلف ایرانی و خارجی ارسال رایگان کارت تبریک های عکس و فلش برای مناسبت های عاشقانه ولنتاین تولد و غیره ترجمه تصویر های عاشقانه عشق یعنی ... محاسبه گر عشق ابزارهاي موبايل جدید ترین اخبار ایران و جهان اطلاعات غذایی تغذيه رژیم و سلامتي جدیدترین رکورد ها و ترین ها گالری عکس های جالب غیر ایرانی ضرب المثل های فارسی ايران همراه با عکس قرآن به سه زبان فارسي عربي انگليسي ترفند هاي كارآمد اینترنتی کامپیوتر و موبایل بخش بين الملل در محشر چك كردن عکس و وضعيت اي دي ياهو در مسنجر با امکانات جالب دانلود رايگان نقشه کامل شهر تهران براي تمامي موبايل هاي سامسونگ - سونی اریکسون - نوکيا پخش زنده و مستقیم شبکه های راديو و تلويزيون آنلاين معرفی شهر های ایران تبليغات در محبوبترین سایت فارسی نقشه سایت

ملاحظات


New Page 1

ملاحظات تاريخي

در قرون ششم و هفتم ميلادي،‌مهاجرين اسلاو با اختلاط با ساير فرهنگ ها منجمله سلنيك و ژرمن در ناحيه سلوواكيا منزل گزيدند. قوم چك نيز در مناطق بوهيما و موراويا اسكان داشت. هر دو قوم در قرن نهم تحت عنوان امپراطوري موراوين متحد شدند و در همين ايام آئين مسيحيت را نيز پذيرا شدند. بعد از سقوط اين امپراتوري در قرن دهم، اسلاوها جزو پادشاهي بوهميا  كه شامل چكها و پادشاهي هنگري بود، گرديدند. در قرن چهاردهم ميلادي جنگهاي مذهبي شديدي در سرزمين هاي چك‌ها بوقوع پيوست. در خلال اضمحلال پادشاهي بوهيما، قوم چك همراه با اسلاوها تحت نفوذ سلسله هاي خارجي قرار گرفتند كه نهايتاً حزو امپراطوري اتريش و هنگري (مجارستان ) گرديدند. با تجزيه اين امپراطوري (بعلت شكست در جنگ جهاني اول) چكسلواكي مستقل گرديدند. و داراي حكومت چمهوري گرديد. در سالهاي پيش از اين واقعه (در سال 1914)، توماس مازاريك در چكسلواكي يك حكومت محلي تأسيس كرده بود كه كشمكش‌هايي با دولت مركزي امپراطوري داشت. در اواخر جنگ جهاني اول مازاريك همچنان در سٍمُت خود در پست رياست جمهوري باقي ماند.

در سالهاي بين دو جنگ جهاني، چكسلواكي همواره در داخل از طرف اقليت هاي آلماني و مجاري متشنج بود و اين تشنجات كه با ناحيه غير علني دول مجارستان و آلمان همراه بود سرانجام منجر به اين گرديد كه آلمان ناحية سودت ، مجارستان ناحية سلوواكي و لهستان ناحيه تشن را متصرف شدند. باقيمانده خاك چكسلواكي را تجديد سازمان يافت مركب از سه ناحيه خود مختار بوهم و موراوي، سلوواكي، و روتنيا بود. بر اثر اين وقايع بنش (رئيس جمهور وقت از سال 1935 ) استعفاء داد و به خارج (بعداً انگلستان) رفت. آلمان هيتلري كه جنگ دوم جهاني را آغاز كرده بود به چمسلواكي حمله كرد و بر آن استيلا يافت . پس از تشلط نازيها بر اين كشور، آنها بوهم و موراي را تحت الحمايه خويش ساختند. و به يلواكي استقلال ظاهري دادند و روتنيا را به مجارستان بخشيدند. در طي جنگ دوم جهاني ادوارد بنش يك دولت موقت در لندن تشكيل داد. در سالهاي آخر جنگ نيروهاي روسي وارد چكسلواكي شده نازيها را عقب راندند و دولت ائتلافي بنش وارد كشور شد. در همين زمان نيروهاي امريكايي نواحي غربي چكسلواكي را آزاد نمودند. در سال 1945 با سقوط پراگ عمليات نظامي در طي جنگ دوم جهاني در چكسلواكي پايان يافت و اين كشور با بدست آوردن نواحي سودت، تشن و سلواكي و از دست دادن ناحيه روتنيا (كه به جمهوري اوكراين شوروي الحاق يافت) و حدت يافته و بصورت قبل از جنگ جهاني دوم در آمد. در همان سال نيروهاي خارجي خاك چكسلواكي را تخليه كردند. پس از جمگ حدود 3 ميليون آلماني از چكسلواكي اخراج شدند. در سال 1946 پس از انتخابات پارلماني، حزب كمونيست بر ساير رقبا برتري يافت و در دولت گوتوالد كه خود نيز كمونيست بود تفوق يافت و از آن زمان سياست خارجي چكسل.اكي متمايل به شوروي شد. حكومت نيمه كمونيستي گوتوالد تا سال 1948 بر سر كار بود. در اين سال كمونيستها بوسيله كودتا تمام قدرت را در كابينه در دست گرفتند و بنش بناچار  نبا اين وضع موافقت كرد. ولي او پس از چندي در همان سال استعفا كرد و گوتوالد رئيس جمهور شد.

در سال 1948 بخش هاي اداري جاي ايالات سابق را گرفت و جمهوري چكسلواكي به عنوان يك كشور واحد و مركب از دو ملت چك و سلواك اعلام گرديد و سلوواكي تاحدي خود مختاري داخلي يافت . درهمان دوران تقريباً كليه فعاليت هاي اقتصادي ملي شدند. چكسلواكي در سال 1946 با يوگسلاويؤ در 1947 با لهستان و در سال 1948 با مجارستان و روماني پيمان هاي اتحاد . منعقد نمود و در سال پ955 به عضويت پيمان ورشو در آمد. در سالهاي دهة 60 اعتراضات ضد كمونيستي در چكسلواكي بالا گرفت و اين شورشها بحدي رسيد كه سر انجام نيروهاي نظامي پيمان ورشو ( از جمله نيروهاي شوروي و لهستان)،‌ چكسلواكي را اشغال نمودند و سرانجام اين ناآرامي  پايان يافت . پس از يك سلسله تحولات سياسي سر انجام الكساندر دوبچك نخست وزير وقت در سال 1969 استعفاء مرد و دولت متمايل تري نسبت به شوروي روي كار آمد. در سال 1969 گوستاو هوزاك به رياست جمهوري و دبير كلي حزب كمونيست چكسلواكي انتخاب شد و اين انتخابات  در سال هاي 1975 و 1980 نيز تكرار شد كه وي مجدداً در سمت خود ابقاء گرديد.

ملاحظات جغرافيايي

جمهوري اسلواكي با49,036 sqkm (18,933sqmiles) وسعت در نيمكره شمالي نيمكره شرقي در مركز قاره اروپا بدور از درياي آزاد و در همسايگي كشورهاي لهستان و آلمان در غرب اتريش و مجارستان در جنوب و شوروي در شرق واقع شده است.اسلواكي سرزميني نيمه كوهستاني است و كوههاي آن عمدتاًدر شرق و شمال وقسمتي از غرب واقع شده و مهمترين ارتفاعات آن عبارتند از موراوي كارپات سودت و ارتسگببرگه جلگه هاي آن عمدتاًدر ناحيه جنوب و اطراف رود  ها واقع شده اند از جمله دورهاي آن ميتوان از رانوب و شعباتش(از جمله راگ موراوا نيترا و هرون)اوژه لابه و ولتاوا نامبرد جنگل ها در آن وسعت زيادي داشته (ازجمله جنكلهاي بوهم )و آب و هواي آن معتدل و مرطوب است .بلندترين نقطه آن قله گرلاخوفسك و رود لابه از طويلترين رود هاي آن مي باشد (قسمت اعظم رود فوق در خارج از چكسلواكي جريان دارد)

ملاحظات سياسي

حكومت اين كشور جمهوري سوسياليستي (كمونيستي )بوده و رئيس جمهور و دبير كل حزب كمونيست گوستا و هوزاك و نجست وزير لوبومير شتروگال مي باشد

قوه مقننه از مجلس فردال كه خود از دو مجلس بشكيل يافته يكي مجلس خلق با 200عضو و ديگري مجلس مليتها با 75 نماينده از جمهوري چك ها و 75 نماينده از جمهوري سلوواكها دوره نمايندگي هر يك از اين مجالس 5 سال است هر دو مجلس تابع وزير نظر رهبر حزب كمونيست ميباشند قانون اساسي موجود در سال 1960 تدوين شده و در سال 1969 بجاطر اعطاي حق خود مختاري داخلي به جمهوريهاي چك و سلوواك برميم گشته و مجددً در سالهاي 1971و1975 اصلاحاتي در آن بعمل آمد بر اساس آخرين تقسيمات كشوري هر دو جمهوري داراي نخست وزير و شوراهاي ملي جداگانه بوده كه زير نظر مجلس فدرال قرار داشته و مجموعاً به 10 ناحيه و دو شهر مستقل تقسيم شده اند كه مشخصات آنها بشرح زير ميباشد

ملاحظات اقتصادي

واحد پول آن كرون كه هر 32/5 واحد آن برابر يك دلار است.

واردات اسلواكي بيشتر شامل ماشين آلات فلزات مواد خام صنعتي غذا سوخت و توليدات صنعتي است و اكثراً از كشورهاي شوروي (30%)آلمان وارد ميشود  ميزان صادرات حدود 7/11ميليارد دلار است كه بيشتر شامل ماشين آلات وسائط نقليه مواد شيميايي آهن و پولاد كارخانجات و شيشه است و اكثراًبه كشورهاي شوروي 32% آلمان 11% لهستان 10% و آلمان 6%صادر ميشود.

مهمترين صنايع كشور عبارتند از آهن و پولار شيشه توليرات چرمي و كفش آبجوسازي ساخت ماشين آلات پالايش نفت نساجي و شيميايي غلات شكر رازك جو چغندر ميوه جات و سبزي تيز مهمترين محصولات كشاورزي آن كشور را تشكيل ميدهد.

ملاحظات علمي

نرخ ثبت نام ناخالص برمبناي سطوح مختلف آموزشي طي سال 1996

. پيش دبستاني : 76 درصد

. اولين سطح : 102 درصد

. دومين سطح : 94 درصد

. سومين سطح : 1/22 درصد